de de de


Novinky:

Netradiční exotické pokrmy

Už vás nebaví vařit z klasických ingrediencí stále stejné pochutiny? Chcete trochu oživit svoji rodinou kuchyň a vnést do ní dostatek exotiky? Potom čerpejte inspiraci z několika následujících receptů, jež polahodí vaše chuťové buňky ve všech ohledech.

Ovocný exotický salát s kokosem

Abychom dodrželi to, co píšeme o pár řádků výše, je nejvyšší čas, vrhnout se na ovoce, které si v našich končinách jen stěží vypěstujete.

Připravte si banán, kaki, pomeranče, kiwi, kokosové lupínky a moruši bílou. Všechno ovoce nakrájejte na kostičky nebo kolečka, jak to bude vyhovovat vám samotným a vrchní část posypte kokosem a moruší. Osvěžující splynutí chutí vhodné do horkého letního dne.

Kuskus s tofu a mangem

Co takhle pustit se do marinovaného tofu, které si napíchnete na špíz a osmažíte do zlatova? Vedle si udělejte kuskus a do něj vložte rajčata v oleji, mango a papriku. Důkladně promíchejte a hle, exotický pokrm je na světě. Zmiňované tofu lze samozřejmě vyměnit za jinou ingredienci, například v podobě zdravé ryby.

morske plody

Dary moře s fíky a rýží

Co by to však bylo za netradičnost a exotiku, kdybychom nepřinesli alespoň jeden recept, jehož hlavními ingrediencemi jsou mořské plody.

Připravte si mořské plody dle vlastní chuti a naložte je do marinády vytvořené z limetkové šťávy, soli, pepře, česneku a koriandru.  Pak si tyto kousky osmahněte a smíchejte s rýží nachystanou klasickým způsobem. Aby bylo dosaženo ideálního splynutí chutí ve vašich ústech, použijte na posypání čerstvé fíky. Pokud máte rádi, ani nasekané mandle neurazí.

Ať už se rozhodnete připravit libovolný z těchto tří receptů, vězte, že vám konkrétní jídlo přinese optimální energetickou hodnotu a především spoustu hodnotných látek pro tělo. Zapíjet jej můžete třeba exotickým koktejlem nebo netradičním čajem, jež dodá celému stravování na výsledné atmosféře.

Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: start08).

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek

Vložit komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*