de de de


Novinky:

Zpříjemněte si podzimní odpoledne. Víme jak!

Tipů, jak učinit podzim co nejvíce snesitelný, není nikdy dost. My se dnes zaměříme na kávové nadšence, kterým šálek černého nápoje dodá optimismus do žil. Pro ty totiž může být kafe jedním z nejvýznamnějších podzimních stimulů, které je odradí od tendencí zahájit zimní spánek na protest podzimu.

Jak vybrat dobrý kávovar?

Základním vodítkem u výběru kávovaru je vaše chuť. Máte rádi kávové nápoje v kapslích, ochucenou mletou kávu nebo čisté lahodné espresso, vytvořené z čerstvě namleté zrnkové kávy? Dle toho si také vybírejte kávovar k vám domů. Jestliže milujete klasiku a malé espresso je přesně pro vás, pak vybírejte kávovary, které vám kávu připraví z čerstvě namleté zrnkové kávy. Taková káva má opojné aroma, plnou chuť a přitom hustou pěnu. Vhodný kávovar je například pákový kávovar Orava ES-250 K, který má elegantní a kompaktní design, provozní tlak 20 bar, odnímatelnou nádobu na vodu o objemu 1,4 litru, trysku na skvělou mléčnou pěnu, odkapávací mřížku i tepelnou pojistku. Kávovar Orava ES-250 K můžete umístit na pracovní plochu a každé ráno startovat den se skvělou kávou! Také byste si rádi pořídili kávovar do vaší kuchyně? Na www.orava.cz si vybere každý ten pravý kávovar!

Která káva je nejlepší?

K přípravě pravého espressa potřebujete mít kvalitní kávu. Nejlepší volbou je káva zrnková, kterou si doma vlastnoručně na mlýnku namelete čerstvou pro každý šálek. U koupě zrnkové kávy se dívejte na její barvu. Všechna zra by měla být tmavě hnědá, bez skvrn a bez diskolorací. Mezi kávovými zrnky by také neměly být žádné úlomky nebo kamínky. Ta pravá zrnková káva opojně voní, nemá nakyslé aroma a nabudí vám příjemné pocity už jen při přičichnutí. Kávová zrnka by také měla být stejně velká a nepřepálená.

Malá rada na závěr, při koupi zrnkové kávy vždy preferujte menší balení před tím větším. Z velkého sáčku zrnkové kávy rychle vyprchává aroma a káva by po několika týdnech mohla změnit chuť i své aroma.

Zpříjemněte si podzimní odpoledne. Víme jak!
Ohodnoťte článek
Sdílejte článek

Vložit komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*