de de de


Novinky:
Home » Jídlo » Ukládání potravin do lednice má svůj smysl
Ukládání potravin do lednice má svůj smysl

Ukládání potravin do lednice má svůj smysl

Člověk může mít v domácnosti spoustu potravin jenom díky tomu, že je správně skladuje. K tomu primárně slouží lednice, bez níž se dnes asi nikdo neobjede. Není to však jenom o tom, mít chladničku, ale také umět správně skladovat jednotlivé potraviny. Jestliže v tomto směru trochu tápete, začtěte se do následujících řádků.

Jak skladovat potraviny v lednici?

A začneme pěkně odspodu, nikoliv však od mrazáku, který se vespod spousty lednic nachází, ale skutečně samotným prostorem chladničky. Každá lednice obsahuje dva spodní šuplíky, které primárně slouží pro ukládání ovoce a zeleniny. Je zde odpovídající teplota a vlhkost. Hned nad těmito šuplíky se nachází další uzavíratelná přihrádka. Ta je povětšinou vyhrazena pro maso a ryby. Čerstvé pochutiny zde vydrží kolem tří dnů, a to i kvůli teplotám mezi -2 °C až 4 °C.

Uprostřed lednice je prostor, kde teplota lehce stoupá, a to maximálně ke 4 °C. Tato oblast je jako stvořená pro nejrůznější načaté paštiky, jogurty, mléčné výrobky, ale také uzeniny, šunku, máslo atd. Když vezmeme v potaz vrchní část a zároveň nejteplejší část chladničky, ta slouží k uchovávání rozjedeného jídla, od dortů, přes polévky až po mnohé další.

Využívat byste měli i dveře chladničky, kam patří trvanlivější nápoje a třeba vajíčka.

Pár tipů na závěr

V rámci komplexnosti se zmíníme nejenom o tom, kam co uložit do lednice, ale také o tom, co do ní vůbec nepatří. I takových věcí se pár najde a je pravdou, že to někteří lidé vůbec nevědí. Do lednice třeba nemusíte dávat plechovku s tuňákem, neotevřenou paštikou nebo konzervované ovoce a zeleninu. Zároveň do chladničky nevkládejte brambory, česnek a cibuli. Takové pochutiny si uložte do špajzu nebo sklepa, kde je chladněji nežli v běžném pokoji, nikoliv však do lednice. Když budete tyto rady dodržovat, můžete se těšit na to, že vám potraviny vydrží tu správnou dobu.

Sdílejte článek

Vložit komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*