de de de


Novinky:

Vyzkoušejte dezerty s kávou

Napadlo vás, že z kávy si můžete připravit výborné sladké dezerty, které vám dodají energii a potěší vaše chuťové buňky? Vyzkoušet můžete kávovou bábovku, muffiny nebo roládu s kávovou šlehačkou. Neváhejte a pusťte se do pečení!

Kávová bábovka

Potřebujete:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru a hrnek mléka
  • 3 vejce
  • půl hrnku oleje a hrnek kokosu
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce instantní kávy

Postup

Nejdříve si smíchejte mléko, vejce a olej. Přidejte dvě lžíce kvalitní kávy a dobře promíchejte. Poté si v druhé míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a kokos. Tekutou i sypkou směs smíchejte dohromady a nalijte do vymazané formy. Pečte na 190° C, zhruba 45 minut. Kávovou bábovku můžete podávat se lžičkou šlehačky nebo jemně posypanou skořicí.

Kávové muffiny

Potřebujete:

  • silné espreso
  • 60 g cukru
  • 60 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 vejce
  • půl prášku do pečiva a lžíci kakaa

Postup

Připravte si silné espreso. Použít můžete zrnkovou kávu, kterou čerstvě pomelete, a skvěle vám poslouží i profesionální kávovar, který největší část práce vykoná za vás. Poté nechte změknout máslo, vyšlehejte ho s cukry. Přidejte vejce a nakonec i vychladlou kávu. Přimíchejte mouku, kypřící prášek a kakao. Do těsta vmíchejte rozpuštěné máslo a pokud potřebujete, tak můžete přidat ještě lžíci mléka. Těsto by mělo být spíš tekuté, lžící nebo žufánkem jej dejte do formiček na muffiny a pečte na 180° C, zhruba 30 minut.

Roláda s kávovou šlehačkou

Potřebujete:

  • 4 vaječné bílky
  • 60 g cukru
  • 40 g hladké mouky
  • 30 g mletých vlašských ořechů
  • na náplň:
    • 2 smetany ke šlehání
    • lžíce čerstvé kávy
    • lžíce moučkového cukru

Postup

Bílky vyšlehejte do pěny, zašlehejte cukr a našlehejte pevný sníh. Vmíchejte mouku a mleté ořechy. Tuto hmotu rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 15 minut do růžova. Stáhněte papír z pečení, s pomocí podložky zabalte do rolády a nechte vychladnout. Připravte si smetany, které ušleháte s cukrem a kávou. Natřete na plát těsta, zarolujte a zabalte do fólie. Nechte ztuhnout v lednici.

Vyzkoušejte dezerty s kávou
Ohodnoťte článek
Sdílejte článek

Vložit komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*